Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Képeken 7 gyönyörű főváros környéki kirándulóhely

2016.04.24

A természet lenyűgöző látványán túl pedig kellemes kikapcsolódási lehetőségeket is

találhatsz.

Dera szurdokAz egyik leglátványosabb kirándulóhely a Dera-szurdok, ahova mindenképpen érdemes ellátogatnod. Nevét onnan kapta, hogy a Pilis folyóvize meredek, szurdokszerű völgyet vájt az idők során - a dera szó jelentése: szakadék, rés.

 

 

 

Vácrátóti Botanikus kert

Vácrátót Budapest központjától mindössze 35 kilométerre fekszik. Itt található az ország legnagyobb botanikus kertje és egyben leggazdagabb élőnövény-gyűjteménye is.

 

 

 

Visegrád

A történelem kiemelkedő helyei közé tartozik Visegrád. Magyarország egyik

 legrégebbi városa számos nevezetességgel büszkélkedhet, mint például a Királyi palota, a Fellegvár és a Salamon-torony.

 
 
 
Grassalkovich-kastélyGödöllő legismertebb nevezetessége egyértelműen a Grassalkovich-kastély, más néven Gödöllői Királyi Kastély. A város főtere pedig 2012-ben a Magyarország legszebb főtere címet is elnyerte.
 
 
 
 
 
KisorosziKisoroszi csendes, vízparti tája számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A környék különösen alkalmas golfozásra és kempingezésre, továbbá a Baktay Ervin Indián-cowboy Múzeumot vagy a Kálvária-dombot is megnézheted.
 
 
 
 
 
Nagy-KevélyNagy-Kevély a Pilis-hegységben található sasbérc, amelynek magassága 534 méter. A természet szépségén túl érdekessége, hogy itt állították fel az Egri csillagok filmváltozatának forgatási helyszínéül szolgáló várat is.
 
 
 
 
 
DiósJenői tóDiósjenő Budapesttől körülbelül 60 kilométerre, a Börzsöny lábánál található. A község autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A Jenői-tó fürdésre alkalmatlan, ám közkedvelt helye a horgászás szerelmeseinek.
 
 
 
Forrás: Femmina.hu
Írta: Zsoldos Ágnes
 

A mappában található képek előnézete Magyar tájképek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.